יום חמישי, 24 באפריל 2014

מתכון לסלט טאבולה כרובית


אחד הסלטים הטעימים ביותר מדובר במשהו קצת אחר במקום בורגול משתמשים בכרובית מגוררת, שהופכת את הסלט לקראנצ’י ומיוחד.
ממש סלט הפתעה.
אם אתם מחפשים סלט שיככב בשולחן האירוח שלכם, המתכון הבא הוא בשבילכם.

כל הסלט 22  נקודות שומרי משקל. כל מנה כ 3 נקודות.
למי שמוסיף את הדבש הניקוד לסלט יוצא  26 נקודות.



חומרים (ל 8 מנות):

1 כרובית בינונית מחולקת לפרחים גדולים
50 גרם חמוציות מיובשות
1 גזר גדול חתוך לגפרורים, לג'וליאנים 
3 גבעולי סלרי  קצוצים דק
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1צרור כוסברה קצוצה דק ( אם לא אוהבים כוסברה ניתן להוסיף פטרוזילה )
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
50 גרם תערובת גרעינים לסלט

לרוטב:
 2 כפות  שמן זית
½ כוס מיץ לימון
1 כפית גדושה מלח
   פלפל שחור
למי שאוהב גם טיפה מתיקות  ניתן להוסיף
2 כפות דבש

להגשה:
מעט גבינת פטה או בולגרית  חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
1. מכינים את הסלט: מניחים פרחי כרובית בקערה, יוצקים מים לכיסוי ומשאירים למשך
    3-2 דקות  מסננים ומייבשים .
2. מגררים את הכרובית על פומפייה גסה ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.
3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.
4. מפזרים גבינה ומגישים.

 
 



 

 
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...