יום שישי, 10 בינואר 2014

טחינה סלק עם גרגרי חומוס ועדשים שחורות

את המתכון הבא לקחתי מתוך הספר " לא עלהאוכל לבדו" של בית השנטי- ספר מאוד מרגש יש בו מתכונים וצילומים מרהיבים לסעודת השבת. המתכונים נכתבו על ידי טובי השפים בישראל. 
אני אישית הכרתי את בית השנטי היטב, עבדתי במלון דן פנורמה בת"א 
ובית השנטי נמצא ממש מעבר לכביש בשכונת נווה צדק ראיתי את ההתנהלות בבית וממש התרשמתי.
למי שלא מכיר בית השנטי הוא  מקום יוצא דופן מסוגו, בארץ ובעולם, שכל תפקידו לסייע לנוער במצוקה ולהעניק בית לנערים ולנערות עד גיל 21 שנפלטו מבתיהם לתת קורת גג, ארוחה חמה ואוזן קשבת. הוא קיים יותר מ 25 שנה. כל ההכנסות ממכירת הספר הועברו לבית השנטי
אני ממליצה בחום על הספר והמתכונים בספר מעולים.

זהו מתכון מאוד מיוחד ומרשים לסלט , ההכנה קלה והטעם משגע, בשינוי קל שלי .




מצרכים:
לטחינה
2 סלקים בינונים מבושלים וקלופים ( אני קונה בסופר את הסלק המוכן בשקית ואקוום).
1 כוס טחינה גולמית
2-3 שיני שום קלופות
1 כפית כמון
מיץ לימון מ 2 לימונים
בערך כוס מים קרים
מלח, פלפל,

לסלט גרגירי חומוס ועדשים
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים ( אפשרי גם מקופסת שימורים וגם קפוא)
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עלי נענע קצוצים
2 בצל ירוק קצוץ
1/2 פלפל אדום קצוץ חריף ( לאוהבי החריף בלבד, ניתן גם לוותר)
2 כפיות תבלין " גראם מסאלה" ( תערובת תבלינים הודים)
שמן זית
לימון
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

לטחינה:
טוחנים את הסלק במעבד המזון למחית חלקה, מוסיפים את הטחינה , שום מעבדים שוב. מוסיפים את התבלינים ואת המים בהדרגה עד למרקם סמיך שדומה קצת לחומוס.
טועמים ומתקנים תיבול.







לסלט:
בקערה מניחים את העדשים , החומוס ושאר המרכיבים, מערבבים היטב ומתבלים.







אופן ההגשה:
מורחים שכבה של טחינה על צלחת הגשה, ממלאים את מרכז הטבעת בסלט חומוס ועדשים ומגישים.....













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...