יום רביעי, 6 בנובמבר 2013

מתכון למאפינס זיתים

המאפינס הללו מהירי הכנה, הם תמיד נחטפים .

מכינים תערובת בסיסית ומוסיפים לתערובת כל מה שרק רוצים.

הם מתאימים לאירוח של הרגע האחרון כפינוק קטן ומושלם לארוחת בוקר או ערב.

והכי כייף שניתן לאפות ולהקפיא בקופסא סגורה וכשרוצים מוציאים מהמקפיא ומחממים בתנור .

ניתן להפוך את המאפינס למתוקים ע"י הוספה של סוכר במקום מלח ותוספות מתוקות.

מצרכים:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
3/4 כוס חלב
תוספת שלי- זיתים ירוקים.
תוספות אפשריות:  בצל מטוגן, פסטו, זעתר, עירית, עגבניות מיובשות ועוד...

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר ( ניתן גם בלי מיקסר) מערבבים את כל החומרים יחדיו עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים את הזיתים ומערבבים עד כ דקה.






משמנים תבנית  שקעים יוצרים עיגולים בגודל כדור קטן

 
 
 
 
ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל 15 דקות עד שהמאפינס מקבל גוון שחום ומעט סדקים.




ניתן להקפאה.




 















 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...