יום שני, 18 בנובמבר 2013

מתכון לטירמיסו


מתכון לקינוח הכי איטלקי שאני מכירה, קינוח מרענן, קל להכנה , לא יותר מ 5 דקות ויש לכם קינוח מרשים שהאורחים יתעלפו ממנו.
ראו הוזהרתם ! הכפית לא מפסיקה ליישר את השורות...

פירוש המילה טירמיסו (Tiramisù) באיטלקית - " הרם אותי"
אז בואו נתרומם ונכין את העוגה.

הגירסא שלי היא ללא ביצים חיות.




מצרכים:
חבילה וחצי של בישקוטים
2 כפות נס קפה חזק מגורען
4 כפות סוכר חום
1/2 כוס מים רותחים
3 כפות ליקר קפה או שוקולד
חצי כפית תמצית שקדים


לקציפת שמנת-מסקרפונה :

2 שמנת מתוקה
2 גבינת מסקרפונה
6 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל

לעיטור:
אבקת קקאו או שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה:
בצלחת עמוקה מערבבים מים עם אבקת הנס קפה והסוכר עד להמסה מוסיפים ליקר קפה/ שוקולד ותמצית שקדים , מצננים.



לקרם:

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה ו 3 כפות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
בקערה נפרדת מקציפים את גבינת המסקרפונה עם 3 כפות סוכר.
מוסיפים את גבינת המסקרפונה לקערת השמנת מתוקה ומאחדים בעדינות עם הקצפה איטית כ דקה.







 
הרכבת העוגה:
 
טובלים מחצית מכמות הבישקוטים טבילה קצרצרה כאשר הקפה נספג בעוגיות.
ומניחים בתבנית/ קערה  בצפיפות, אחד ליד השני.

 
 
 
 
 
 
יוצקים מעל הבישקוטי חצי מכמות קרם הגבינה, מסדרים מעל הקרם עוד שכבה של בישקוטי טבולים בקפה ומעל יוצקים את מחצית הקרם הנותר וכך הלאה . השכבה האחרונה היא שכבת הקרם ומחליקים בעזרת מרית לאחידות.




 
 
מכניסים למקרר למשך 8 שעות לפחות, עדיפות ללילה . לפני ההגשה זורים קקאו או שוקולד בנדיבות ומגישים.
 
את הרעיון לתמונת המזלג והכפית לקחתי מתוך הבלוג של יהודית " קסם של עוגה"


 
 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...