מי שמכיר אותי יודע שאני חובבת סלטים והאמת דיי יכולה לחיות על סלטים, הסלט האהוב עלי בעולם הוא הסיזר סלט ( Caesar salad) בארץ מכירים אותו בשם " סלט קיסר" . הסלט הזה נפוץ בכל העולם. סלט זה מכונה בארצות הברית, בשל כך, "מלך הסלטים" ושם למעשה הכרתי אותו כשביקרתי במסעדת wolfgang's Steakhouse
הסלט עצמו מאוד מאוד פשוט ומה שעושה את הסלט לסלט מצויין הוא הרוטב סיזר.
לצערי לא ניתן למצוא רוטב סיזר בארץ ( כל מי שנוסע לארה"ב ושואל אותי מה תרצי , תמיד אבקש 2-3 בקבוקים של רוטב סיזר.) עם הזמן למדתי להכין רוטב סיזר וככה להמשיך ולהנות מהסלט.
אני מבטיחה לכם שמעכשיו תתחילו לקרוע עלי חסה ולהרכיב את אחד הסלטים הפופולארים בעולם.
מרכיבים:
ראש חסה ערבית, עלים צעירים ויפים
הסלט עצמו מאוד מאוד פשוט ומה שעושה את הסלט לסלט מצויין הוא הרוטב סיזר.
לצערי לא ניתן למצוא רוטב סיזר בארץ ( כל מי שנוסע לארה"ב ושואל אותי מה תרצי , תמיד אבקש 2-3 בקבוקים של רוטב סיזר.) עם הזמן למדתי להכין רוטב סיזר וככה להמשיך ולהנות מהסלט.
אני מבטיחה לכם שמעכשיו תתחילו לקרוע עלי חסה ולהרכיב את אחד הסלטים הפופולארים בעולם.
מרכיבים:
ראש חסה ערבית, עלים צעירים ויפים
- קרוטונים
- גבינת פרמזן מגוררת או מגולפת לשבבים ( חשוב מאוד שתהיה מאיכות טובה)
לרוטב הסיזר:
2 חלמונים של ביצה טריה
1/4 כוס שמן זית
כף חרדל רגיל או דיז'יון
4 פלטים קטנים של אנשובי
4-5 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל אנגלי
למי שחושש מהביצים הטריות ניתן להחליף את החלמונים ב 1/2 כוס מיונז ולהשתמש רק ב 4 כפות שמן זית
יוצא טעים אבל לא כמו המקור.
אופן ההכנה:
ממלאים קערה גדולה או כיור במים קרים , מפרידים את עלי החסה ובוחרים את הטריים והטובים ביותר
בנתיים מכינים את הרוטב.
במעבד מזון מכניסים את כל חומרי הרוטב למעט השמן זית.
מפעילים כדקה שתיים ומתחילים לזלף את השמן זית.
הרכבת הסלט:
חותכים בגסות עלי חסה , מגרדים פארמזן, מוסיפים קורטונים( אני אישית לא אוהבת קורטונים ולכן מוותרת אליהם), מזלפים את הרוטב , מערבבים היטב ופשוט מתמכרים לטעם!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה