יום שישי, 15 בנובמבר 2013

מתכון לפיצה ביתית ללא שמרים.

לא תמיד יש לי את הזמן להכין פיצה איטלקית אמיתית עם בצק שמרים מעולה. לכן לימים שכאלו יש לי את המתכון הבא, הוא קל להכנה ונוח מאוד לעבודה, הבצק אפילו דל שומן!!! 
מבטיחה שהילדים ימותו על זה .
יחד עם רוטב עגבניות שמשתדך בול עם הבצק. קבלו מתכון לפיצה מפנקת, ללא שמרים , ללא תפיחה ותוך 20 דקות יש פיצה מוכנה.

המתכון הבא מתאים למגש פיצה של 6-8 חתיכות, במידה ורוצים יותר ניתן להכפיל את הכמיות.


המצרכים:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
חצי שקית משפר אפיה
ביצה
גביע וחצי של יוגורט דל שומן
כפית מלח
כפית סוכר
100 גר' גבינה צהובה מגוררת

ניתן  להוסיף תוספות כמו: זיתים, תירס, פטריות ועוד....

לרוטב עגבניות:
חצי קופסא עגבניות מרוסקות ( עדיפות מתוצרת איטליה)
כפית שום כתוש
עלי בזיליקום קצוצים
מלח, פלפל
מעט פפריקה אדומה


אופן ההכנה:
לחמם תנור על חום 200 מעלות.
לשים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה , ללוש עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. אם צריך מוסיפים עוד קמח, עד לקבלת המרקם הרצוי -  לא להוסיף יותר מדי, אחרת הבצק יהיה יבש.



מרדדים  ומעבירים לתבנית מקומחת.





מניחים בצד.
מכינים את רוטב העגבניות:
בקערה מערבבים את העגבניות המרוסקות עם השום, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
מורחים את הרוטב בנדיבות על הבצק.





מפזרים מעל את הגבינה צהובה והתוספות




מכניסים לתנור את התבנית( עדיפות למגש הכי תחתון בתנור)
ואופים כ 10-15 דקות


.

וזה האושר הגדול, אפילו הזמנו חבר לארוחת ערב







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...