אחד המאכלים הקבועים והאהובים על משפחתי הוא קציצות הבסטיל.
קציצות של תפוחי אדמה ממולאות בשר.
תמיד שאני מכינה את הקציצות אני נזכרת בטעם הילדות מהבית.
- 7 תפוחי אדמה
- 1 ביצה
- 1 כוס קמח
- מלח, פלפל
- שמן לטיגון חצי עמוק
למלית הבשר:
- 1 בצל, קצוץ
- 250 גרם בשר טחון
- מלח, פלפל שחור
- חצי כפית שום כתוש
- חצי כפית תבלין בהרת
- כפית מרק עוף
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עד שהם רכים מאוד. מקררים.
מקלפים ומועכים לפירה מוסיפים מלח פלפל וביצה וממשיכים למעוך עד קבלת תערובת רכה וקרמית .
- מניחים בצד ומתחילים עם הכנת מילוי הבשר:
- קוצצים את הבצל, ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהוא הופך לצבע חום.
- מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים עד שהבשר יבש מעט וללא נוזלים.
אופן הכנת הקציצות:
משטחים על כף היד מעט מהפירה, מניחים במרכז מעט מהמלית וסוגרים אחד על השני. מהדקים היטב.
מגלגלים כל קציצה בביצה הטרופה ואחר כך בקמח .
מחממים את השמן ומטגנים את הקציצות בשני הצדדים עד הזהבה
מניחים בנייר סופג.
ניתן להגיש בליווי טחינה.
ניתן להקפיא את הקציצות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה