יום חמישי, 4 ביולי 2013

מתכון לקציצות בסטיל , ילדים טורפים אותם.


אחד המאכלים הקבועים והאהובים על משפחתי הוא קציצות הבסטיל.


קציצות של תפוחי אדמה ממולאות בשר.


תמיד שאני מכינה את הקציצות אני נזכרת בטעם הילדות מהבית.


המתכון של אימי היקרה.




המצרכים:

  • 7 תפוחי אדמה
  • 1 ביצה
  • 1 כוס קמח
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון חצי עמוק
 
למלית הבשר:
  • 1 בצל, קצוץ
  • 250 גרם בשר טחון
  • מלח, פלפל שחור
  • חצי כפית שום כתוש
  • חצי כפית תבלין בהרת
  • כפית מרק עוף
 אופן ההכנה:
 מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עד שהם רכים מאוד. מקררים.
 מקלפים ומועכים לפירה מוסיפים מלח פלפל וביצה וממשיכים למעוך עד קבלת תערובת רכה וקרמית .








    מניחים בצד ומתחילים עם הכנת מילוי הבשר:
    קוצצים את הבצל, ומטגנים  עד לשקיפות, מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהוא הופך לצבע חום.
    מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים עד שהבשר יבש מעט וללא נוזלים.






אופן הכנת הקציצות:

משטחים על כף היד מעט מהפירה, מניחים במרכז מעט מהמלית וסוגרים אחד על השני. מהדקים היטב.







מגלגלים כל קציצה בביצה הטרופה ואחר כך בקמח .




מחממים את השמן ומטגנים את הקציצות בשני הצדדים עד הזהבה



מניחים בנייר סופג.
ניתן להגיש בליווי טחינה.








ניתן להקפיא את הקציצות.














      אין תגובות:

      הוסף רשומת תגובה

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...