יום רביעי, 17 ביולי 2013

מתכון לסלט ניסואז - קלסיקה צרפתית.

לא משנה מה העונה סלטים הם תמיד מצוינים בתור מנת פתיחה בארוחה.
 סלטים עשירים נותנים צבע לשולחן.

במקרה של הסלט ניסואז הוא יכול לשמש לא רק כמנת פתיחה אלא כארוחה בפני עצמה.

מדובר במנה פשוטה מאוד להכנה, מאוד מרשימה ונהדרת מבחינה תזונתית.

כל הסלט שווה 27 נקודות שומרי משקל.
8 מנות כל מנה- 4 נקודות





המצרכים:
1 תפו"א גדול 
2 ביצים קשות
2 מלפפונים
12 עלי חסה טריים
1 בצל סגול
3 עגבניות
3 מלפפונים חמוצים
חצי קופסת תירס מקופסא
1 חבילת טונה
10 זיתים שחורים
כוס אפונה ירוקה קפואה
כוס שקית פולי אדממה קלופים 


לרוטב הויניגרט:
כף מיונז
כף חרדל דיזיון
מיץ לימון ( כ חצי לימון סחוט)
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ
מלח, פלפל


אופן ההכנה:
מבשלים בסיר את תפוח האדמה בקליפתו  והביצים כ- 20 דקות עד שהתפוח אדמה מבושל,
לא לבשל יותר מידי את תפו"א כדי שהוא לא יתפורר . מוציאים מהמים, מניחים להתקרר.







מבשלים את השעועית ופולי הסויה במים רותחים, לא יותר מ-7 דקות. מסננים במסננת



חותכים לקוביות את הבצל, מלפפון, עגבניות. 

פורסים לפרסות את תפו"א.
את המלפפונים החמוצים פורסים לפרוסות דקות ואת הביצה לפלחים.

קורעים את עלי החסה לפיסות בינוניות.

הכנת הרוטב:
מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב.




מרכיבים את הסלט:
בקערה מניחים את החסה, לאחר מכן בצל סגול, תירס, מלפפונים, מלפפונים חמוצים,
שעועית ירוקה ופולי סויה, עגבניות
מסדרים את תפו"א מסביב וזיתים שחורים , באמצע מניחים טונה ואת פלחי הביצה.








לפני ההגשה שופכים את הרוטב ומערבבים.












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...