יום שישי, 12 ביולי 2013

מתכון לסלט קינואה חם

את שכונת מונטיפיורי בתל אביב הכרתי  לפני כ שנתיים שהתחלתי לעבוד במשרד בשכונה.
מונטיפיורי היא שכונה בתל אביב המשתרעת בין מרכז עזריאלי בצפון ובין רחוב יצחק שדה בדרום.
אחת השכונות הטובות בתל אביב לטעמי , שכונה קטנה ומטריפה ולא חסר בה כלום.
עם שילוב נכון בין הישן לחדש (בתקווה שהחדש לא ישתלט על הכל), תוכלו למצוא על השדרה ומסביב לה פיתרון מוצלח לרעב באמצע היום וגם מענה מקצועי לחובבים ולמקצוענים בתחום הבישול והאפייה, וגם מקומות לצאת אליהם לעת ערב.
וכך הכרתי את  " קפה מונטיפיורי "- ה קפה השכונתי מדובר על מקום סימפטי מאוד, אווירה ביתית וכיפית.
ממליצה בחום למי שבאזור לבקר ולהתרשם.
שם גיליתי את המנה המדהימה הזו - " סלט קינואה חם"
סלט שכולם יאכלו ואפילו ילקקו את האצבעות.
אני לא אחראית אם יבקשו שוב ושוב את המתכון!

ולחברי קבוצת שומרי המשקל שלי  - כל הסלט שווה 30 נקודות . כ 5 מנות - כל מנה 6 נקודות
 







סלט קינואה חם- קפה מונטיפיורי:

להכנת הקינואה:
כוס קינואה
1 כף שמן זית
כוס וחצי מים
מלח

להכנת הירקות בתנור:
כרובית בינונית
2 בטטות 
שמן זית לזליפה
תבלין פילדלפיה
תבלין פטרוזיליה יבשה
מלח, פלפל

להכנת רוטב ההדרים:
רבע כוס מיץ תפוזים טבעי
רבע כוס מיץ לימונדה טבעי
כף חרדל דיזיון
כפית שום כתוש
מלח, פלפל

בנוסף נצטרך
2 כפות שומשום קלוי במחבת
35 גרם צנוברים קלויים במחבת
1 בצל קצוץ

להגשה: מעט פטרוזיליה קצוצה
             כף טחינה גולמית
             כף סילאן 
             פטה 5% ( לא חובה)  

אופן ההכנה:

1. בסיר מחממים כף שמן זית ומוסיפים את כוס הקינואה, מוסיפים מלח ומטגנים עד ששומעים
    פצפוצים.


מוסיפים את המים ומבשלים כ 15 -10 דקות


2. שוטפים את הכרובית ומפרקים לפרחים בינוניים. מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות בינוניות.

 מעבירים לקערה מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, תבלין פלדלפיה ופטרוזילה יבשה.

מניחים בתבנית אפיה מרופדת ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות כ 30 דקות עד שהבטטה רכה והכרובית מעט שחומה.




3. בקערה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.


4.מטגנים במחבת את הבצל עד להזהבה.
   מוסיפים את הקינואה המבושלת ואת הכרובית והבטטה,מקפיצים מעט,
   מוסיפים מעט רוטב הדרים וממשיכים להקפיץ , ושוב מוסיפים רוטב הדרים ומקפיצים,
   וכך פעם נוספת.

* במידה ונשאר מרוטב הסלט ניתן לשמור במקרר ( נהדר לסלטי חסה).




5. שלב אחרון- מניחים בצלחת הגשה את הקינואה והירקות, מפזרים את תערובת השומשום וצנוברים,
    מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה. ( מי שרוצה מוסיף עכשיו את הפטה , אני ויתרתי היום).
    מעטרים את שולי הצלחת בטחינה הגולמית והסילאן.









תגובה 1:

  1. איזה מתכון מעולה.יצא ממש טעים. תודה לימור.
    כמובן שחייבים את השמן.כך מי שמבין בתזונה ,אפילו באופן בסיסי, יודע שאוכל בריא מכיל את כל אבות המזון.ומוקפץ עם כל כך מעט שמן, שאפו אהבתי

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...