יום רביעי, 26 ביוני 2013

מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות בבשר ברוטב לימונים כבושים

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר, מנה ביתית טעימה ומשביעה עם לימונים כבושים.

המצרכים:

אריזה קפואה של תחתיות ארטישוק
500 גרם בשר בקר טחון טרי
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה
5 עלי ריחן טרי קצוצים
צנוברים
מלח, פלפל
מעט כמון

לרוטב:
2 תפו"א חתוכים לקוביות 
1 בצל קצוץ
3 שיני שום חתוכות
1 לימון כבוש חתוך לקוביות קטנות
מעט כורכום,
מעט זעפרן
שמן זית
טימין טרי.
כף מרק עוף
מלח, פלפל
2 כוסות מים לכיסוי הקציצות

לפני ההכנה יש להשרות את תחתיות הארטישוק עם מעט לימון

אופן הכנת הקציצות:

1. בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי.
2. עורמים קציצה על כל תחתית ארטישוק ומהדקים היטב.



להכנת הרוטב:
1. מטגנים את הבצל עם שמן זית, מוסיפים את קוביות תפו"א ושום .


2. לוקחים את תחתיות הארטישוק ומניחים בסיר כך שהבשר כלפי מטה ומטגנים קלות.
3. הופכים את תחתיות הארטישוק ומסדרים בסיר והפעם שהבשר כלפי מעלה.
4. מוסיפים מים עד לכיסוי הקציצות ומביאים לידי רתיחה.
5. מוסיפים את שאר החומרים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-30 דקות.



ניתן להגיש עם קוסקוס.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...