יום שלישי, 25 ביוני 2013

עוגת משמשים הפוכה

עוגה יפה וממש ממש טעימה,תמיד מצליחה ,עוגה שקוצרת המון מחמאות , 
טעימה כבר אמרתי ?... 

המתכון לפי שי לי ליפא בשינוי קל שלי.

החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
להכנת תחתית העוגה:
50 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר חום ( ניתן להשתמש גם בסוכר לבן)
10-12 משמשים שטופים חצויים ומגולענים.
לעוגה: 
100 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
2 ביצים
1.5 כוסות קמח תופח
1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
לתחתית:
מורחים בנדיבות את התבנית בחמאה ומפזרים סוכר בשכבה אחידה.
מסדרים את חצאי המשמשים בצפיפות כשהצד החתוך כלפי מטה. 




להכנת העוגה: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית.
מוסיפים ביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.
מוסיפים לסירוגין קמח ושמנת עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את המסה על המישמישים ומחליקים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180מעלות כ 45-50 דקות,עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים היטב, מעבירים סכין בין דפנות התבנית לעוגה והופכים על צלחת הגשה.




ניתן לשמור את העוגה במקרר עד 4 ימים. מומלץ להוציא את העוגה מהמקרר כ רבע שעה לפני ההגשה.

אם פספסתם את המשמשים, לא נורא. גם פירות רכים לאכילה ישתלבו בה היטב!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...