יום ראשון, 23 ביוני 2013

ה - קובנה

הכנתי הרבה קובנות אבל זה בהחלט ה קובנה. המתכון לקוח מתוך אפליקציית הבישול החדשה לאייפד של מאיר אדוני  LOOK&COOK.
הקובנה יוצאת רכה ועסיסית כמו עוגה שנמסה בפה.
אז מה זה קובנה? 
מאפה תימני מעין עוגה לחם, אפשר בהחלט לקרוא לו הלחם של התימנים.



לצורך הכנת הקובנה צריך סיר של ג'חנון בקוטר 15 ס"מ.

להכנת הבצק:
חצי קילו ( 500 גרם) קמח רב תכליתי אך גם קמח רגיל יספיק
25 גרם שמרים טריים, אני השתמשתי בחצי שקית שימרית.
5  כפות סוכר
3 כפיות מלח
300 מ"ל מים
1 ביצה
200 גרם חמאה ממוסת

להברשה:
1 ביצה טרופה עם  מעט חלב

אופן ההכנה:
1.  במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים במהירות נמוכה כ 5 דקות או עד שנוצר בצק רך ואחיד.
2. מכסים את הקערה במגבת ומשאירים למנוחה של כ 15 דקות ואז לשים שוב כ 1-2 דקות, ממשיכים כך כ 4     פעמים ואז נותנים לבצק לנוח כשעה.
3. לאחר שעה קורצים מהבצק כ 10 כדורים.
4. יוצקים מעט חמאה ממוסת על משטח עבודה ומניחים עליה כדור בצק. 
5. פותחים בעזרת הידיים כל כדור בצק לעלה דק ומגלגלים אותו לגליל מהודק.




6.   מגלגלים את הגליל לצורת שבלול ומניחים בסיר הג'חנון המשומן .


 7. מוסיפים חמאה מומסת ופותחים את שאר הכדורים, מגלגלים לגליל ואחר כך לשבלול עד שהסיר מלא. 

8. מברישים את הקובנה בביצה הטרופה עם מעט חלב ומניחים לתפיחה נוספת עד שהקובנה מכפילה את נפחה.

את הקובנה ניתן לאפות ב 2 דרכים:
הראשונה- לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 40 דקות.
השניה- תנור בחום 100-120 לאפות כל הלילה.
אני בחרתי באפשרות השניה והקובנה יצאה מדהימה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...